proiectul eTwinning RIGHTS GIVE US FREEDOM TO DREAM

În anul şcolar 2023-2024, din luna martie până în luna iunie, mai mulţi elevi din clasele gimnaziale ale şcolii noastre au participat la proiectul eTwinning RIGHTS GIVE US FREEDOM TO DREAM, inițiat de doamna profesoară de limba și literatura română Bonea Alina-Narcisa și doamna profesoară de limba engleză Simpf Mădălina Terezia.

Proiectul a cuprins mai multe activităţi atractive pentru elevi, bazate pe conţinutul şi mesajul a două cărţi lecturate de elevi: Băiatul cu pijamale în dungi de John Boyne şi Războiul care mi-a salvat viața de Kimberly Brubaker Bradley. Activităţile au avut ca scop conştientizarea de către elevi a importanţei respectării drepturilor omului şi a consecinţelor pe care holocaustul le-a avut asupra întregii lumi.

Cele mai importante activităţi realizare au fost: prezentarea conținutului celor două cărți, identificarea drepturilor încălcate în acestea, transmiterea unui mesaj de încurajare personajelor preferate din căţile menţionate sau crearea unor benzi desenate, utilizând mai ales instrumente Web 2.0.

Partenerii proiectului au fost unităţi şcolare din România, Letonia şi Turcia:

 

Elevii au avut ocazia să participe la activităţi colaborative, să îşi dezvolte competenţele digitale, de comunicare, să îşi pună în valoare creativitatea, să înveţe lucruri noi de la colegii din alte ţări şi, cel mai important, să conştientizeze că putem trăi într-o lume mai frumoasă şi mai bună doar preţuind valori precum: pacea, libertatea, empatia, solidaritatea, prietenia, bunătatea sau toleranţa.

 

Site proiect:

https://sites.google.com/view/rightsgiveusfreedomtodream/home?authuser=0

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search